Majoituspalvelut

Perinnepiha Raunisto

Tilava, 50-luvun tyyliin sisustettu rintamamiestalo, jonka pihapiirissä on ulkosauna, grillikota ja navetta, jossa majailevat perinnetilan kotieläimet. Majoituksen lisäksi on mahdollista tilata runsas aamiainen.

Pinta-ala:
Päärakennus noin 125 m². Tilava ja toimiva kaksikerroksinen talo. Sopii loistavasti perheille, metsästysseurueille ja pienille ryhmille.

Varustus:

  • Alakerrassa kaksi makuuhuonetta, tupa, jossa TV ja DVD-soitin, keittiö, leivinuuni, pönttöuuni.
  • Keittiön varustus: sähköhella, jääkaappi pienellä pakastinlokerolla, astianpesukone, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin.
  • Yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, aulatila sekä tilava varasto. Lisäksi yläkerrasta löytyy pyykkikone, jääkaappi pienellä pakastinlokerolla, mikroaaltouuni ja kahvinkeitin.
  • Molemmissa kerroksissa WC Separett-käymälällä.
  • Vuodepaikkoja päärakennuksessa 11 (lisävuoteiden mahdollisuus). Ulkosaunassa suihku. Pihapiirissä myös puusee.

Ajo-ohje:
Sotkamon kirkonkylältä ajetaan Ristijärvelle menevää tietä (tie 888) 5 km, josta käännytään oikealle Kuhmoon menevälle tielle (tie 900). Tätä tietä ajetaan 14 km ja käännytään vasemmalle Lehtolantielle (tie 19181), jota ajetaan 3,5 km ja käännytään oikealle. Kyltissä numerot 37A ja 37B.

Etäisyyksiä:
Sotkamon kuntakeskukseen 24 km, Vuokattiin 30 km, Kuhmoon 50 km.
Lähin naapuri: 200 m, Tervamäki, päärakennus.

Huomioitavaa:

Kohde on vuokrattavissa ympäri vuoden. Tilan maat sekä osa metsästysseura Honkajuurikan Erä Ry:n sopimusmaista ovat majoittujien käytössä, yhteensä 370 ha. Metsästysluvan hinta mainituille alueille on 10-20 eur/hlö/vrk. Saalisrajoitus on yksi saaliseläin lupaa kohti, lisäksi metsosta on maksettava 30 euron saalismaksu. Seura järjestää tarvittaessa metsästysoppaan. Lähialueella lisäksi valtion maita yhteensä noin 3000 ha, joille luvat on hankittava erikseen.

Lähimmälle vesialueelle 300 m, lammen rannalla sijaitsee saunatupa Lintukoto. Rannassa on uintimahdollisuus ja soutuvene. Tervajärvelle matkaa 2,5 km. Alueen vesistöillä tarvittavia kalastuslupia voi tiedustella Kesport Piipposelta ja Neste-huoltoasemalta Sotkamosta. Onkia ja pilkkiä voi vapaasti. Kalastusluvista ja niiden hankinnasta saa tietoa myös osoitteesta www.mmm.fi
Syväjärven virkistyskalastusalueelle Kuhmossa on matkaa noin 25 km.

Tilan kotieläimiä voi käydä katsomassa ja hoitamassa yhdessä tilan isäntäväen kanssa.

Facebook

raunisto

Hinnat:

Koko talon vuokra, perushinta 90-150 € / vrk
Loppusiivous 60 €
Vuodevaatteet 5 € / hlö
Maalaisaamiainen 7 € / hlö, muut ruokailut sopimuksen mukaan

Eräkämppä Tervalehto

Viihtyisä eräkämppä neljälle henkilölle Tervajoen rannalla, 4 km Perinnetila Tervamäeltä, n. 300 m Tervajärvestä. Kämpässä on tupa ja nukkumaparvi. Samassa rakennuksessa sauna sekä tilava lasitettu veranta. Joen rannassa kaivettu uimapaikka, johon vesi virtaa joesta.

Lisäksi tarjolla on aittamajoitusta ja erittäin erähenkisille laavu lammen rannalla sekä Lihmakka-kota.

Eräkämppä Tervalehto

Eräkämppä Tervalehto

Hinnat:

Perushinta: 60 € / vrk

Saunatupa Lintukoto

Tunnelmallinen ja perinteikäs käsinveistetystä hirrestä 2021 vuonna valmistunut saunatupa sijaitsee noin puolen kilometrin päässä Perinnetila Tervamäestä ja vain 300 m Perinnepiha Raunistosta puhdasvetisen Putkonen lammen rannalla. Tupa on pinta-alaltaan 50 m² ja se jakautuu erilliseen saunatilaan ja pirttiin. Tuvassa yöpyminen on mahdollista patjoilla noin viidelle hengelle. Patjat ja vuodevaatteet saatavana tarvittaessa.

Tilavassa saunassa mahtuu saunomaan noin kymmenen hengen seurue. Puukiuas ja muuripata lampivedellä takaavat perinteiset löylyt. Pirtin ison hirsipöydän ääressä syö isompikin porukka. Pirtin varusteluun kuuluu keittiönurkkaus tiskiallas viemäröinnillä ja puuhellalla. Pihapiiristä löytyy ulkokäymälä. Tuvassa ei ole sähköjä, juoksevaa vettä eikä jääkaappia. Juomavettä saatavilla päärakennukselta.

Lammenrannassa on hiekkaranta-alue kahlaussyvyydellä, lampi syvenee keskellä pariinkymmeneen metriin ja kalastus onnistuu niin rannalta kuin soutuveneestäkin.

Saunatupa Lintukoto

Hinnat:

Saunominen: Raunistossa majoittujille 50 € / valmiiksi lämmitettynä, 30 €/ itse lämmitettynä

Koko Saunatuvan vuokra: 70 €/ vrk